Lízátko čokoládové
30 Kč / ks
Cuc na kládě. Ale ne v čokoládě, pro jistotu celý z čokolády. Mlsání jen tak do ruky pro potěchu chuťových buněk nebo k výrobě horké čokolády.
Z ekvádorských kakaových bobů, ale vyrobené šikovnýma rukama ve Vodňanech.
Způsob přípravy
Lízátko čapneme za tyčku a konzumujeme dle libosti. Techniky jsou různé, je možné ukusovat, lízat, nechávat rozpouštět v puse... Při přítomnosti více dětí je můžete zkusit nalámat na čokoládové bonbonky a každému dát srdíčko. Platí při třech dětech. Při dvou zbyde i pro maminku.
Hořká lízátka se hodí i k domácímu zhotovení horké čokolády. Stačí zahřát mléko (dle vašich preferencí rostlinné či živočisné), po sejmutí z ohně mléko přelejeme do hrnéčku, šoupneme do něj lízátko, držíme za klacík a mícháme do rozpuštění. K dotažení můžeme přidat i drobet skořice a vyšlehanou smetanu. Ale to snad jen pro ty dekadentní vánoční časy.
Jak skladovat
Chraňte před teplem vyšším 20°C, vlhkem a sluncem.
Jak nakupovat
Na lízátka doporučujeme vzít omyvatelný obal, jelikož čokolády jsou mastné a špiní. Papírové obaly tudíž znehodnotí a látkové se budou muset prát s velkým úsilím. Povoskovaná plátna a pytlíky, ziplockové sáčky nebo jiné plastové omyvatelné sáčky, krabičky plastové, kovové skleněné budou užitečné.
Pro mlsaly není problém nakoupit pár kusů „pouze do ruky“ - odvážíme je na našem talířku, ze kterého si je sami odeberete.
Pokud však chcete mlsat větší množství, určitě si nezapomeňte vzít vlastní obal, jeho váhu umíme při vážení vynulovat, platíte jen za čistou váhu zboží. Pokud nebudete mít dostatek obalů, nezoufejte, máme k dispozici na bezplatné zapůjčení vymyté sklenice ze skleničkové banky – darované od zákazníků. Lízátka se do nich v případě nouze také dají nakoupit, jen počítejte s tím, že sklenici nezavřete a bude potřeba ji nést v ruce nebo umístit stabilně do tašky či batohu.
Varianty zboží:

Bílá

Hořká

Mléčná
Zboží dostáváme v papírových dortových krabicích, které vracíme ke znovupoužití. Mezi jednotlivými druhy je vrstva potravinářského papíru, který se bohužel zašpiní. Topíme s ním v kamnech při zimních večerech nebo do něj balíme čokoládky zapomnětlivcům či ochutnavačům bez vlastního obalu.
Složení
K mání jsou tři varianty:
HOŘKÉ: kakaová sušina 72% (boby z Ekvádoru), kakaové máslo, třtinový cukr
MLÉČNÉ: kakaová sušina 34%, kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, vanilka
BÍLÉ: kakaové máslo, sušené mléko, cukr, vanilka
Váha: cca 24g
Dodavatel/výrobce: Kateřina Návarová, Vodňany
Vyrobeno v: ČR
Další informace
prichut | Bílá, Hořká, Mléčná |
---|
Související produkty
Čokoláda hořká
524 Kč / kgŠpaldové krekry s dýňovým semínkem
470 Kč / kgSušenky kakaovo kokosové
605 Kč / kgTyčinka malinová RAW
800 Kč / ks