Popis
Panela vzniká ze surové šťávy vylisované z čerstvě sklizené cukrové třtiny, šetrným způsobem vysoušené a následně lehce drcené. Je známá též jako rapadura nebo raspadura.
Panela svým vzhledem trošku připomíná hnědý třtinový cukr. Nemá ovšem s rafinovaným cukrem nic společného. Je čistým produktem, získaným bez použití chemických procesů. Díky tomu, na rozdíl od třtinového cukru, zachovává maximum živin původně přítomných ve třtinové šťávě, neopakovatelnou chuť melasy, zlatou, třpytivou barvu, a „živou“ strukturu drobných valounků a ne krystalů.
ZPŮSOB POUŽITÍ
Jako všestranné sladidlo do různých nápojů a jídel, marmelád, dětských kaší a také při pečení. Výborný přírodní zdroj energie při vyčerpání a zátěži, nejenom pro sportovce. Rozpuštěná ve studené vodě, s ledem a citrónem, může posloužit i jako osvěžující a posilující nápoj.
PROČ POUŽÍVAT PANELU MÍSTO CUKRU?
Panela je 100% přirozené sladidlo, potrava která nahrazuje rafinovaný cukr.
Na rozdíl od třtinového či rafinovaného cukru obsahuje maximum živin, původně přítomných ve třtinové šťávě. Má jedinečnou a neopakovatelnou chuť melasy a není ochuzena o složky, které melasa obsahuje. Proces jejího získávání je 100% přírodní, šetrný, bez použití chemických látek.
Její barva je přirozená. Výborný přírodní zdroj energie. Ve světě stále roste její popularita a poptávka po ní, jako po 100% přírodním produktu, s bohatými výživovými vlastnostmi.
Související produkty
Lahůdkové droždí
500 Kč / kgJedlá soda – potravinářská
55 Kč / kgKakaový prášek
790 Kč / kgPektin
1 550 Kč / kg